Protectia Respiratorie

Echipamente de protectieMastile de protectie respiratorie protejeaza lucratorul in medii de lucru cu potentiale pericole: private de oxigen, prafuri nocive, fumuri de metal, vapori si gaze toxice.

Cand se utilizeaza masca de protectie?

Trebuie inteles ca lucratorii trebuie sa utilizeze mastile de protectie respiratorie impotriva contaminantilor din aer doar daca alte metode de control a pericolelor la locul de munca nu sunt practice sau posibile in circumstantele specifice.

Dupa eliminarea cauzelor sau inlocuirea materialelor, echipamentelor sau proceselor care sunt posibile cauze de risc, mijloacele tehnice bine concepute si sustinute sunt metodele preferate pentru controlul expunerii lucratorilor la contaminantii periculosi din aer.

Aceste metode de control includ:

  • Ventilare mecanica;
  • Inchiderea sau izolarea procesului sau echipamentului de lucru care cauzeaza pericolul;
  • Modificarea proceselor, inclusiv inlocuirea cu materiale mai putin periculoase acolo unde este posibil;

Exista doua tipuri de masti de protectie :

  • Masti de protectie respiratorie pentru purificarea aerului;
  • Masti de protectie respiratorie cu aductie de aer;

Mastile de protectie respiratorie pentru purificarea aerului pot indeparta contaminantii din aerul respirat prin filtrarea particulelor. Alte tipuri de masti de protectie respiratorie purifica aerul adsorbind gazele sau vaporii pe un adsorbant fixat intr-un cartus sau canistra.

Mastile de protectie respiratorie cu aductie de aer utilizeaza aerul dintr-o sursa externa de aer comprimat, independenta de mediul de lucru contaminant. Utilizate pentru game extinse de aplicatii industriale, oferind cel mai inalt nivel de confort prin reimprospatarea si circulatia aerului.