Manusile De Protectie

Manusi de protectie a munciiIn cazul in care doresti sa lucrezi in conformitate cu cerintele legale in vigoare, manusile folosite trebuie sa aiba ca principal scop protectia, conditiile ergonomice si sa se potriveasca persoanei respective.

Este necesar ca fiecare persoana sa tine minte ca manusile de protectie nu pot prevenii complet accidentele survenite la nivelul mainilor. Statisticile arata ca utilizarea manusilor de protectie adecvate in mediu industrial, reduc riscul de accidentare la nivelul mainilor cu aproximativ 60 %.

Exista mai multe tipuri de manusi precum :

  • Manusi cu protectie antichimica

Aceste manusi sunt conforme cu standardul european EN 374, ce prevede capacitatea manusilor de a proteja utilizatorul impotriva substantelor chimice.

  • Manusi cu protectie la temperaturi scazute:

Aceste manusi sunt conforme cu standardul european EN 511, standard ce prevede protectia mainilor impotriva frigului de contact pana la temperaturi de - 50 grade C.

  • Manusi pentru electricieni :

Aceste manusi au proprietati electroizolante conforme cu norma europeana EN 60903 ce prevede 5 clase de protectie.

  • Manusi de unica folosinta :

Acestea sunt de regula fabricare din latex, polietilena sau cauciuc nitrilic si sunt potrivite pentru aplicatii ce implica lucrul cu agenti de curatare sau pentru lucrul ce implica contactul cu alimente.

  • Manusi pentru sudura

Manusi conforme cu norma europeana EN 12477, acestea fiind confectionate din piele spalt, ce ofera o protectie mecanica si termica la nivelul palmei.

  • Manusi pentru lucrul cu instrumente ascutite

Manusi conforme cu norma europeana EN1077, acestea fiind confectionate din zale de inox pentru protectia in cazul taierii accidentale cu instrumente de taiat. Acest tip de manusi sunt folosite in industria alimentara.