Echipamentul De Protectie

Echipament de protectieAcest echipament de protectie face parte din rutina zilnica a tuturor persoanelor care lucreaza in domeniul industrial, farmaceutic, in constructii etc. Acest echipament este purtat si de catre vizitatorii santierelor sau liniilor de productie.

Acest echipament este format din urmatoarele componente :

  • Protectia capului;
  • Protectia corpului;
  • Protectia picioarelor;
  • Protectia fetei;
  • Protectia respiratorie;

Protectia capului

Casca de protectie are ca principal scop protejarea capului, permitandu-i persoanei care o poarta sa se concentreze pe ceea ce are de facut, fara a purta grija obiectelor sau materialelor care o pot accidenta prin cadere.
Casca de protectie este confectionata dintr-un material termoplastic si este necesar ca aceasta sa fie in conformitate cu standardul EN 397, fiind testata la impactul cu un obiect de 5 kg.

Protectia picioarelor

Incaltamintea de protectie este indispensabila pe orice santier si ar trebui purtata cvhiar si de catre mecanicii auto. Cu alte cuvinte, aceasta trebuie purtata in toate mediile de lucru unde este necesara protejarea membrelor.

Protectia fetei

Ochelarii de protectie se gasesc intr-o gama foarte larga, de la modele optionale ce ofera o simpla protectie UV , pana la ochelari de protectie inchisi, acestia fiind folositi in medii care predomina fumul sau praful. In locurile unde exista riscul ca activitatea desfasurata sa afecteze ochii lucratorului, este necesara purtarea unui tip de ochelari care sa il fereasca de aceste pericole.

Protectia respiratorie

Alegerea echipamentului de protectie respiratorie reprezinta o activitate complexa, in care trebuie sa se tina cont de o multitudine de factori. Din acest motiv, recomand ca alegerea sa fie facuta cu ajutorul unui specialist sau dupa o cercetare amanuntita pentru identificarea fenomenelor periculoase la care sunteti expus.

Protectia corpului

Aceasta imbracaminte poate oferii unui sau mai multe tipuri de protectie, iar fiecare tip trebuie sa fie in conformitate cu un anumit standard. De asemenea, ca si celelalte articole ce fac parte din echipamentul individual de protectia, imbracamintea trebuie sa fei etichetata de catre producatori, astfel lucratorii independenti se expun amenzilor inspectorilor.